دریافت قیمتها در تلگرام

دریافت قیمتها در تلگرام

فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد

بورس جهانی شیکاگو

بورس جهانی شیکاگو

فید ماشین

طیوران ابزار

افرند توسکا

سیانس

 بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده
بیماری آنفلوآنزا ، راه ابتلا و انتقال ،‌ پیشگیری و درمان به زبان ساده دکتر علی آذروش آنفلولانزا بیماری ویروسی است که دارای ۲۵۶ گونه می باشد یعنی ویروس این بیماری به دلیل دارا بودن وضعیت ساختمانی می تواند ۲۵۶ نوع آنفلولانزا ایجاد کند. ویروس دارای خاصیت باز آرایی بوده و می تواند از گونه ای به گونه دیگر جهش نماید و بیماری جدیدی را به وجود آورد.   عوامل موثر در شدت ابتلا و تلفات
۱-نوع آنتی ژن ویروس (بر اساس هما گلوتینین ۱۵ آنتی ژن و نورآمینیداز ۹ آنتی ژن) که دارای تنوع متعدد است. در حال حاضر آنفلولانزای طیور در شرق آسیا از نوع  H۵N۱ آنفلولانزای طیور در پاکستان H۷N۳ می باشد. آنفلولانزای  طیور ایران در سال ۱۳۷۹ از نوع H۹N۲می باشد.
۲-استرسهای پرورشی و محیطی (حمل و نقل و جابجایی پرنده، گرما، سرما، گرسنگی، تشنگی، واکسیناسیون، تغییر جیره غذایی، تغییر کارگر، کمبودهای غذایی بدن تهویه، تراکم و… ).
۳-عفونتهای سایه یا عفونتهایی که به صورت ثانویه بوجود می آید.
۴-قارچ زدگی و کپک زدگی دان مصرفی و وجود توکسین مترشحه قارچ ها مثل آفلاتوکسین در خوراک طیور.
۵-پایین بودن مقاومت بدنی طیور و بدی مدیریت پرورش.
۶-تهیه جوجه های ضعیف و الوده به مایکوپلاسما (MS و MG مثبت).
۷-درگیری پرنده و شیوع بیماریهای ویروسی خصوصاً بیماریهایی مانند گامبورو، برونشیت عفونت کم خونی ویروسی در جوجه ها، مارک و غیره.
۸-برخی از بیماریهای میکروبی (باکتریایی ) کوکسیدیوز.
۹-وجود پرندگان وحشی و مهاجر که همیشه بعنوان مخزن ویروس می تواند باعث انتقال گردند. انتقال بیماری
پرندگان سالم در اثر تماس و مجاورت یا پرندگان آلوده و یا ترشحات مدفوع آنها درگیر می شوند. انتقال ویروس از طریق لوازم و تجهیزات، لباس، چکمه، و وسایل نقلیه، آب، غذا و… صورت می پذیرد. پرندگان مهاجر و وحشی یکی از اصلی ترین راههای انتقال ویروس خصوصا بین کشورها می باشند. همچنین پرندگان بهبود یافته از بیماری همواره می توانند بعنوان مخزن ویروس باعث انتشار و شیوع بیماری شوند. پیشگیری
۱-اعمال دقیق نکات بهداشتی و افزایش تامین آن در سطح مزرعه.
۲-جلوگیری از تردد افراد متفرقه به داخل مزرعه.
۳-ضد عفونی آب آشامیدنی.
۴-ضد عفونی ماشینهای حمل دان و تجهیزات بهنگام ورود به مزرعه بکمک دستگاه سم پاش و عبور آن از داخل حوضچه ضدعفونی.
۵-استفاده از لباس کار کامل (کلاه، شلوار و بلوز، دکمه و ماسک) برای کلیه پرسنل شاغل و یا بازدید کننده.
۶-گرفتن دوش برای کلیه پرسنل قبل از ورود به سالنهای پرورش به هنگام اتمام کا روزانه.
۷-استفاده از حوضچه ضدعفونی قبل از ورود به سالن.
۸-معدوم نمودن صحیح تلفات در پایان هر روز (سوزاندن یا دفن کردن لاشه ها در عمق زمین با رعایت ضوابط ).
۹-خرید دان و مواد اولیه آن از مراکز ومحلهای معتبر و تابع ضوابط بهداشتی.
۱۰-خودداری از جابجایی دان و مواد اولیه آن از یک مرغداری به مرغداری دیگر و یا از محل آلوده به محل پاک.
۱۱-چون ویروس آنفولانزا جزء ویروسهای حساس در برابر حلالهای چربی مانند دترجنت ها می باشد به فرمالین و اسیدهای رقیق و یونهای آمونیوم حساس بوده و به آسانی از بین می رود. در مقابل حرارت، خشکی و تغییر نیز سریعاً غیر فعال می گردد از اینرو استفاده از مواد پاک کننده چربی (مایع ظرفشویی) برای شستشوی وسایل و ضد عفونی بکمک فرمالین می تواند موثر باشد.
۱۲-انجام واکسیناسیون بر علیه بیماری طبق نظر دامپزشک مزرعه.
۱۳-کود مرغ یکی از بهترین محلها برای بقاء ویروس است از اینرو باید با  بهسازی و همچنین ضد عفونی با محلول فرمالین بر سطح آن امکان بقاء ویروس را از بین برد، ویروس در سرما و محیط مرطوب می تواند تا چند ماه زنده و فعال باقی بماند. تشخیص
کاهش اشتها، بی حالی، افتادگی بالها، تورم سینوسها، تنفس صدادار، کبودی تاج و ریش از علائم ظاهری ابتلا به بیماری است. در گالبد گشایی دهیدراتاسیون، خونریزی در مخاط نای، پر خونی میوکارد قلب، طحال، ریه و کلیه از علائم بیماری است. درمان
درمان وجود ندارد و تنها با تقویت پرندگان باید سیستم ایمنی را آماده  پاسخ دهی نمود .   منبع : http://www.ibpc.ir