دریافت قیمتها در تلگرام

دریافت قیمتها در تلگرام

فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد

بورس جهانی شیکاگو

بورس جهانی شیکاگو

فید ماشین

طیوران ابزار

افرند توسکا

سیانس

 توضیحاتی پیرامون بیماری واگیر طیور
توضیحاتی پیرامون بیماری واگیر طیور اقدامات ضروری جهت پیشگیری از بروز بیماری آنفلوانزای طیور
دفتر مبارزه با بیماریهای طیور ، زنبور عسل وکرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور
 

۱-  تهیه جوجه یکروزه از کارخانجات جوجه کشی دارای پروانه بهداشتی بهره برداری معتبر از سازمان دامپزشکی
۲- اخذ گواهی بهداشتی معتبر و تکمیل شده از واحد جوجه کشی
۳- جوجه ریزی همزمان و یک سن و کاهش تراکم پرورش در واحد متر مربع در مزرعه ۴- رعایت دقیق اصول بهداشتی – قرنطینه ای (امنیت زیستی ) در داخل و خارج مرغداری و تشدید آنها در مرغداریهای واقع در مناطق پر خطر
۵- جلوگیری از ورود پرندگان وحشی به مرغداری از طریق نصب توری و ترمیم خرابیهای آن قبل از جوجه ریزی
۶- تهیه دان از منابع مطمئن و اجتناب از مصرف دان باقیمانده دوره قبل و عدم تهیه آن از مرغداریهای دیگر
۷- کنترل بهداشتی آب
۸- اعلام سریع علائم مشکوک بیماری به شبکه دامپزشکی منطقه از قبیل :۱- شروع ناگهانی بیماری ۲- تلفات فزاینده

۳- علائم تنفسی حاد ۴- افت ناگهانی تولید ۵- سیاه شدن و خونریزی تاج ریش و ساق پا
۹- کنترل بهداشتی تردد پرسنل و کارگران شاغل در مرغداری و کاهش ترددهای غیر ضروری
۱۰- ممانعت از نگهداری انواع طیور و سگ وگربه در مرغداری و خانه های کارگری
۱۱- ممانعت از ورود حیوانات ولگرد به عنوان ناقلین مکانیکی به داخل مرغداری
۱۲- نابودی ‌بهداشتی لاشه ها در داخل مرغداری
۱۳- اخذ مجوز کشتار در پایان دوره پرورش ازشبکه دامپزشکی
۱۴- پاکسازی و ضد عفونی کامل سالن و کلیه لوازم و تجهیزات پس از تخلیه
۱۵- ممنوعیت فروش مرغ پایان دوره به صورت زنده در بازارهای محلی
۱۶- ذخیره بهداشتی کود در مرغداری یا انبارهای مطمئن و حمل بهداشتی آن پس از عمل آوری
۱۷- عدم استفاده از شانه تخم مرغ و کاتن های مصرف شده و ممانعت از ورود کلیه لوازم مستعمل به مرغداری
۱۸- ممانعت از ورود وسایل نقلیه به داخل مرغداری و در صورت اضطرار اخذ مجوز جوجه ریزی از شبکه دامپزشکی با در نظر گرفتن وضعیت بیماریهای منطقه
۱۹- ممانعت از ورود وسایل نقلیه به داخل مرغداری و در صورت اظطرار ضد عفونی نمودن کلیه وسایل نقلیه قبل از ورود به مرغداری
۲۰- اجتناب از مصرف پودر گوشت و استخوان به خصوص با منشاء طیور
۲۱- اطلاع رسانی به مرغداران و کلیه صنایع جنبی مربوط به صنعت طیور

—————————————————————————————————————————————–

اقدامات امنیت زیستی ضروری جهت کاهش انتشار عوامل بیماریزای تنفسی
دفتر مبارزه با بیماریهای طیور ، زنبور عسل وکرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور
 

با توجه به شروع فصل پاییز و تغییرات آب و هوایی با عنایت به اینکه مدیریت بهداشتی واحدها نقش عمده ای در جلوگیری از شیوع بیماری دارند لذا توجه مرغداران محترم را به رعایت نکات زیر جلب می نماییم.
۱- پرورش دهندگان مرغ گوشتی و تخمگذار لازم است قبل از جوجه ریزی بمنظور اطلاع از وضعیت بیماریهای رایج در منطقه و همچنین وضعیت بهداشتی آماده سازی سالنهای پرورش نسبت به اخذ مجوز برای هر دوره پرورش از اداره دامپزشکی محل اقدام نمایند.
۲- از جوجه ریزی در مناطق متراکم و نیز کانونهای بیماری تا اطلاع ثانوی خودداری بعمل آید و در هر صورت با اداره دامپزشکی شهرستان هماهنگی لازم بعمل آید.
۳- مرغداران محترم پس از بروز تلفات غیر عادی بلافاصله موضوع را به اداره دامپزشکی شهرستان خود اطلاع دهند.
۴- تحویل کارت بهداشتی تکمیل شده به اداره دامپزشکی شهرستان جهت اخذ گواهی جوجه ریزی ضروری است.
۵- مرغداران محترم نسبت به واکسیناسیون گله بر علیه بیماریهای مسری برابر ضوابط سازمان اقدام نمایند.
۶- نظافت و شستشوی داخل و خارج سالنها بطوریکه هیچگونه بقایای فضولات و پر در سالنها و محوطه مرغداری باقی نماند.
۷- حوضچه های ضدعفونی در محل ورود به مرغداریها و سالنها احداث و بطور جدی مورد استفاده قرار گیرد.
۸- از ورود افراد غیر مسئول به داخل فارم و سالنهای پرورشی در حین پرورش طیور جلوگیری شود. حتی المقدور کارگران مرغداران در دوره پرورش در داخل واحد اسکان داده شوند.
۹- از رفت و آمد به سایر مرغداریها و کشتارگاههای طیور و محلهای مشابه جداً خودداری گردد.
۱۰- از منابع مطمئن واکسن، دارو، دان، مکمل و جوجه یکروزه تهیه گردد.
۱۱- قبل از ورود جوجه یکروزه به سالن لازم است کلیه سالنها توسط گاز فرمالدئید ضدعفونی گردند. در خصوص شیوه های ضدعفونی از ادارات دامپزشکی شهرستان کسب اطلاع گردد.
۱۲- در حین دوره پرورش لاشه مرغهای تلف شده در داخل مرغداری در چاه تلفات دفن گردد و یا در کوره لاشه سوزانده شود.
۱۳- مرغ کشتاری پایان دوره به نزدیک ترین کشتارگاه داخل استان تحویل شود و از فروش به مراکر عرضه مرغ زنده جداً خودداری شود. دپو و جابجایی کود سالنهای مرغداری با توجه به دستورالعملهای صادره از سوی سازمان دامپزشکی صورت پذیرد.
۱۴- از نگهداری پرندگان زینتی و مرغ و بوقلمون در محوطه خودداری گردد.
۱۵- در صورتیکه از اکیپهای واکسیناسیون بخش خصوصی استفاده می کنید حتماً لباس و سرنگ و کفش مجزا در داخل مرغداری جهت کلی افراد اکیپ تهیه نمایید.

—————————————————————————————————————

اقدامات امنیت زیستی در خصوص کنترل بیماریهای واگیر
دفتر مبارزه با بیماریهای طیور ، زنبور عسل وکرم ابریشم سازمان دامپزشکی کشور
 

قابل توجه مرغداران محترم:
جهت کاهش احتمال ورود بیماریهای واگیردار به فارمهای پرورش لازم است اقدامات زیر را بصورت جدی در واحد معمول فرمایید.
۱- قبل از جوجه ریزی نسبت به پاکسازی و ضدعفونی کامل فارم با دقت کامل و بر اساس برنامه مکتوب قبلی اقدام نمایید.
۲- با مشورت با شبکه دامپزشکی منطقه نسبت به جوجه ریزی اقدام نمایید.
۳- حتی المقدور قبل از ورود جوجه دان مورد نیاز را تامین نموده و از تهیه دان از منابع آلوده منجمله سایر مرغداریها اکیداً خودداری نمایید.
۴- جوجه مورد نیاز را از منابع مطمئن تهیه و از بدو ورود، جوجه های وازد را از گله حذف نمایید. جوجه ها در روزهای اول و هفته اول نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
۵- شرایط محیطی مناسب را جهت پرورش جوجه ها فراهم آورید. تهویه، حرارت و رطوبت نامناسب زمینه ساز رشد اجرام بیماریزا است.
۶- کلیه سطوح سالن پرورش و نیز انبار دان اعم از کف، سقف، دیوارهای داخلی و خارجی بایستی صیقلی و قابل شستشو و ضدعفونی باشد
۷- از ورود پرندگان و جوندگان به داخل سالن ها و انبار یا ایجاد تمهیداتی از قبیل نصب توری جلوگیری نمایید.
۸- از ورود افراد متفرقه به فارم جلوگیری نمایید.
۹- واحدهای پرورش مرغ مادر نسبت به اصلاح سیستم دوش و یکطرفه نمودن مسیرهای ورودی به فارم اقدام نمایند.
۱۰- در واحدهای تخمگذار و گوشتی در صورت امکان نسبت به برقراری سیستم قرنطینه و دوش برای پرسنل اقدام نمایید. در صورت عدم امکان استفاده از دوش، تعویض کامل لباس و کفش و استفاده از کلاه و ماسک الزامی گردد. این مورد در خصوص دامپزشکان و گروههای واکسیناسیون با دقت و شدت بیشتری اعمال گردد.
۱۱- در صورت عدم برقراری سیستم دوش ،. از کلیه گارگران شاغل در واحد خواسته شود در پایان روز و یا قبل از شروع کار در منزل دوش بگیرند.
۱۲- از کلیه پرسنل شاغل تعهدی مبنی بر عدم نگهداری مرغ بومی، زینتی و یا هر نوع پرنده دیگر در منزل اخذ شود و نیز در صورت امکان از محل سکونت آنان بازدید بعمل آید.
۱۳- برای هر سالن کارگر جداگانه در نظر گرفته شود. و از تردد افراد بین سالنها بویژه در زمان وقوع تلفات جداً جلوگیری شود
۱۴- در ورودی فارم و نیز هر سالن حوضچه جهت ضدعفونی چکمه ها و نیز ظرف مخصوص جهت ضدعفونی دست ها تعبیه گردد.
۱۵- ورود کلیه کامیونها پس از عبور از حوضچه ضدعفونی صورت گیرد. بشکلی که چرخها بطور کامل ضدعفونی شود. و نیز دیواره های بیرونی کامیون ضدعفونی شود.
۱۶- حتی المقدور از نگهداری گله در چند سن خودداری فرمایید و فاصله مناسب بین دو جوجه ریزی در نظر گرفته شود.
۱۷- در اولین فرصت نسبت به آزمایش میکروبی آب مصرفی اقدام و سپس هر ۶ ماه یکبار تکرار نموده و از سلامت آب مطمئن شوید. ورود باکتریها از طریق آب یا هر عامل دیگر زمینه تکثیر ویروسها را فراهم می نماید. در صورت آلوده بودن آب با مشورت کارشناس مربوطه رفع نقص نمایید.
۱۸- کلیه ورود و خروج ها ثبت شود تا امکان ردیابی عامل انتقال دهنده میسر گردد.
۱۹- کلیه اقدامات منجمله واکسیناسیون، نوع واکسن، شماره بچ واکسن و نام افراد واکسیناتور در دفتر ویژه ای یادداشت شود.
۲۰- در طول دوره پرورش از ورود پرندگان جدید به گله خودداری نموده و در صورت نیاز و در شرایط اضطراری، پرندگان تاره وارد قرنطینه شوند و پس از طی دوره قرنطینه به سالنها معرفی شوند.
۲۱- نسبت به پایش گله از نظر تیترهای ایجاد شده و نیز احتمالاً ورود اجرام بیماریزای جدید اقدام نمائید این دوره با تاکید بیشتر در گله های تخمگذار(اجداد، مادر، تجارتی) باید صورت پذیرد.
۲۲- استفاده از آبخوری نیپل باعث کاهش آلودگی آب مصرفی میشود.
۲۳- از وارد آوردن استرس های بی مورد به گله از قبیل ورود افراد به شکل ناگهانی ایجاد سرو صدای ناهنجار، کاهش یا افزایش غیر طبیعی دمای سالن ، کاهش رطوبت شدید، قطع ناگهانی دان یا آب، قطع ناگهانی تهویه خودداری فرمایید.
۲۴- از سیستم داکت منتهی به حوضچه ضدعفونی در پشت هواکش ها استفاده نمایید. در این خصوص با اداره طیور استان تماس حاصل فرمایید.
۲۵- نسبت به دفع بهداشتی تلفات یا سوزاندن لاشه ها با لاشه سوز اقدام و از خارج کردن لاشه طیور اکیداً خودداری نمایید.
۲۶- هر نوع کاهش مصرف دان، کاهش تولید یا افزایش تلفات در اسرع وقت به اطلاع نزدیکترین شبکه دامپزشکی رسانده شود.