دریافت قیمتها در تلگرام

دریافت قیمتها در تلگرام

فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد

بورس جهانی شیکاگو

بورس جهانی شیکاگو

فید ماشین

طیوران ابزار

افرند توسکا

سیانس

 مقایسه اثر آنتی بیوتیکها بروی اشریشیا کلی جدا شده از مرغداریهای گوشتی
مقایسه اثر آنتی بیوتیکها بروی اشریشیا کلی جدا شده از مرغداریهای گوشتی دکتر محمد موذن کلینیسین و مشاور بیماریهای طیور بیماری کلی باسیلوز یکی از بیماریهای شایع واحدهای پرورش مرغ گوشتی بوده که بواسطه مقاومت باکتریائی واستفاده بی رویه از داروها طی سالیان متمادی بروز این بیماری اکثرا در مرغداریها شایع میباشد. از میان ۱۵۰ سروتیپ شناخته شده E.COLI , ۴۸ درصد آنها برای جوجه های با سن ۳ هفته بیماریزا می باشند, همچنین ۱۰ تا ۱۵ درصد از کلی فرمهای روده ای پرندگان متعلق به سروتیپ های بیماریزا هستند . متاسفانه داروهای ضدباکتریائی موثر برکلی باسیلوز محدودند و مشاهدات کلینیکی و نتایج آزمایشگاهی نشان دهنده کاهش اثر داروهای مذکور در آنتی بیوگرام می باشد .
مقاومت باکتری در برابر عوامل شیمیائی و فیزیکی و انتی بیوتیکها E.COLI در حرارت ۵۵ درجه سانتی گراد در مدت یکساعت و در دمای ۶۰ درجه در مدت ۲۰ دقیقه کشته می شود . البته سویه های مقاوم در برابر حرارت نیز وجود دارند. باکتری در مقابل مواد ضد عفونی کننده رایج و یا عوامل فیزیکی مقاومت زیادی ندارد . افزودن کلر به آب آشامیدنی , میکروارگانیسم را براحتی در آب کنترل می نماید . عمل خشک سازی محیط اثر سوئی بر میکروب ندارد زیرا این باکتری درگرد و غبار یافت می شود , لیکن در محیط مرطوب به مدت طولانی تری زنده می ماند . اکثرا تعداد اندکی از میکرو ارگانیسم را می توان از بستر تازه جدا نمود , از این رو پیشنهاد می شود به منظور کاهش تعدا باکتری و نامساعد کردن محیط از نظر رشد باکتری , عمق بستر را افزایش دهند . پس از مصرف آنتی بیوتیکها مقاومت باکتریها نسبت به آنها خیلی سریع و طی مدت چند روز اتفاق می افتدکه آنهم بواسطه وجود تعداد کمی از باکتری های مقاوم در محیط است که بطور سریع افزایش یافته و جانشین جمعیت باکتریائی حساس قبلی می شوند . مقاومت باکتریائی از نوع وابسته به پلاسمید , نه تنها قادر به انتقال در بین سویه های مختلف اشریشیاکلی می باشد , بلکه قادر به انتقال در بین خانواده آنتروباکتریاسه نیز هست .
عوامل افزایش دهنده مقاومت میزبان در برابر باکتری عوامل موثر در افزایش مقاومت پرنده در مقابل عفونت با E.COLI شامل موارد ذیل میباشند :ایمنی فعال و غیر فعال - میکروفلور طبیعی ( با مکانیسم حذف رقابتی ) - سن ( پرندگان پیر مقاوم ترند) تغذیه ( ویتامین های A, C, E و مصرف بالای آهن خوراکی ) - ژنتیک از میان عوامل یاد شده احتمالا ایمنی از نقش مهم تری برخوردار است . پادتن انتقال یافته از گله های مادر ایمن , سبب مصونیت جوجه ها در ۲ تا ۳ هفته اول زندگی می شود . در بقیه دوران زندگی , ایمنی فعال اکتسابی ناشی از مواجهه طبیعی پرنده با عوامل عفونی , سبب تداوم ایمنی محافظت کننده می گردد تیتر پادتن ضد باکتری غالبا تا زمانی که شرایط استرس زا حاکم نشود , پدیدار نمی گردد . در برخورد با باکتری , ایمنی در پرندگان ماده در مقایسه با نر ها زودتر حادث می گردد . تغذیه به عنوان عاملی تقویت کننده در برابر عفونت E.COLI سبب افزایش مقاومت پرنده می گردد . نوع و مقدار پروتئین و منابع تامین کننده آن در جیره بر مقاومت پرنده موثر است . پرندگانی که جیره با منبع گیاهی مصرف نموده اند در مقابل بیماری تلفات شدیدی را متحمل می شوند . ویتامین A سبب تقویت ایمنی و حفظ بافت پوششی و مخاطی شده و در نتیجه سدی بسیار قوی در برابر تهاجم E.COLI ایجاد می کند . ویتامین E با کاهش میزان تولید پروستاگلاندین ها باعث تقویت ایمنی هومورال و عمل بیگانه خواری می گردد . ویتامین C سبب کاهش واکنش های استرس زاشده و مانع از بروز کلی باسیلوز شدید تنفسی می گردد مرغ ها با مصرف جیره حاوی سولفات اهن در برابر کلی سپتی سمی مقاومت بیشتری از خود نشان میدهند ( بر عکس بوقلمون )
عوامل کاهش دهنده مقاومت میزبان در برابر باکتری
عوامل شناخته شده در کاهش مقاومت پرنده در برابر عفونت با E.COLI به طور خلاصه به شرح ذیل می باشند
الف - ویروس ها
رئوویروسها - آنتروویروسها - ویروس گامبورو - ویروس بیماری نیوکاسل - ویروس آنفولانزا - ویروس برونشیت عفونی - ویروس کم خونی عفونی جوجه ها - ویروس رینو تراکئیت بوقلمون ب - باکتری ها مایکوپلاسما گالی سپتیکوم - مایکوپلاسما سینوویه - مایکوپلاسما مله آگریدیس - کلستریدیوم پرفرینژنس - کلامیدیا پسی تاسی - بوردتلا آویوم
ج _ انگل ها کوکسیدیا - کریپتوسپوریدیا - هیستو موناس مله آگریدیس د - عوامل فیزیکی - شیمیائی سیکلوفسفامید - سموم قارچی - آهن خارجی - استرس های خفیف یا شدید ه - عوامل محیطی تراکم زیاد - رطوبت بسیار زیاد - آمونیاک موجود در هوا - تهویه ناکافی - گرد و غبار - کیفیت پائین آب مصرفی - پائین و یا بالا بودن درجه حرارت
روش جمع آوری نمونه جهت تشخیص آزمایشگاهی E.COLI پس از مرگ پرنده از دستگاه گوارش به سایر بافتها نفوذ می نماید , بنابر این همیشه میبایست از لاشه تازه ( به تازگی تلف شده ) نمونه برداری گردد و در مواقع کلی سپتی سمی ازخون داخل قلب و کبد بطور استریل نمونه برداری می شود . مشاهده ضایعات فیبرینی و چرکی در لاشه های کالبد گشائی شده , بطور معمول نشان دهنده حالت تحت حاد کلی باسیلوز می باشد که در این مواقع باید از نواحی اطراف قلب , کیسه های هوائی و مفاصل توسط سوآپ استریل نمونه برداری کرد . در مواقعی که برروی لاشه علائم گندیدگی مشاهده می شود , نمونه برداری از مغز استخوان ضروری می نماید . روش شناسائی E.COLI محیط کشت مورد استفاده جهت جداسازی میکروارگانیسم آگار خوندار یا مک کانکی می باشد که در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد به مدت ۱۸ تا ۲۴ ساعت نگهداری می گردد . E.COLI برروی محیط مک کانکی پرگنه هائی به قطر ۱ الی ۲ میلی متربرنگ صورتی تولید می کند . در صورت پیدایش پرگنه های مشکوک به E.COLI از روی محیط مک کانکی آگار چند پرگنه به محیط های افتراقی از قبیل محیط سه قندی آهن دار ( TSI Agar , Iron Agar , Triple Sugar ) و SIM منتقل میشود . E.COLI در محیط TSI سبب زرد شدن سطح شیبدارو عمق محیط شده , ولی تولید H۲S نمیکند و در محیط SIM این باکتری اندول مثبت بوده , اما از نظر حرکت متفاوت است . پس از جدا سازی و تائید باکتری در صورت لزوم , آزمایش تعیین حساسیت باکتری نسبت به آنتی بیوتیکها انجام می شود . در آزمایش مربوطه که DISC METHOD خوانده می شود کاغذ های صافی مدور را با داروهای مختلف و غلظت های مناسب آغشته می نمایند و سپس این دیسک ها را در سطح بوات آگارداری که قبلا با باکتری مورد آزمایش پوشیده شده است قرار می دهند و پس از قرار دادن بوات در گرمخانه به مدت ۲۴ ساعت, وجود منطقه ممانعت از تکثیررا بررسی می نمایند و باکتری هائی که تا لبه دیسک تکثیر مییابند را به عنوان مقاوم گزارش می نمایند . باکتری حساس به باکتری ای گفته می شود که عفونت ایجاد شده توسط آن به داروی ضد میکروبی به طور مناسب پاسخ دهد . باکتری مقاوم به آن دسته از باکتری ها اطلاق می شود که توسط غلظت های درمانی داروی ضد باکتری به طور کامل از میان نرود . باکتری هائی که از نظر مقاومت در گروه متوسط قرار می گیرند آنهائی هستند که فقط نسبت به غلظت های معمول و بالای دارو پاسخ مناسب نشان می دهند .
اثر داروهای موجود در بازار بر کلی باسیلوز گله های گوشتی قزوین در این بررسی با توجه به نوع باکتری ( E.COLI ) و داروهای موجود در بازار به منظور تعیین حساسیت در برابر آنتی بیوتیک از دیسک های ذیل استفاده شد : آمپی سیلین - انروفلوکساسین - دایفلوکساسین - فلومکوئین - لینکواسپکتین - جنتامایسین - سفالکسین - اکسی تتراسایکلین - سولتریم - کلرامفنیکل - فورازولیدون

 

دریافت روزانه قیمتها از طریق تلگرام

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

      مقایسه تاثیر آنتی بیوتیکهای مختلف بر  E.COLI مربوط به ۱۰۰ مورد آزمایش شده

 

                   میزان حساسیت

آنتی بیوتیک

      ۱+

     ۲+

    ۳+

    ۴+

 مقاوم

 جمع

آمپی سیلین

       ۰

     ۷

    ۱۴ 

     ۳

    ۷۶

   ۱۰۰

انروفلوکساسین

       ۲

     ۱۴

     ۲۲

     ۲۲

    ۴۰

   ۱۰۰

اکسی تتراسایکلین

       ۰

      ۱

     ۷

      ۹

    ۸۳

   ۱۰۰

جنتامایسین

       ۰

      ۰

      ۲

     ۹۶