ارتباط میان مسیرهای پرواز پرندگان وحشی و شیوع آنفلوآنزا
عنوان مقاله :
ارتباط میان مسیرهای پرواز پرندگان وحشی و شیوع آنفلوآنزا :
تهیه ، تنظیم و ترجمه :
علیرضا گائینی . دانشجوی رشته دکترای دامپزشکی . دانشگاه آزاد اسلامی . واحد گرمسار .
تاریخ :
آذرماه یکهزار و سیصد و هشتاد و چهار خورشیدی .
متن مقاله :
با بررسیهای اخیر و تحقیقات بعمل آمده ، مشخص شده است که ممکن است زیر رده HPAI در مسیر مهاجرت پرندگان آبزی به آفریقا و اروپا حمل شده و اشاعه یابد . شیوع اخیر زیر رده HPAI در روسیه و قزاقستان در آگوست 2005 میلادی ، ممکن است که ناشی از نقش پرندگان وحشی در شیوع این بیماری باشد .
با بررسی دقیق تر مسیر پرواز و نواحی شیوع آنفلوآنزای طیور ، میتوان به شدت بر ارتباط میان پرندگان وحشی و گسترش آنفلوآنزای طیور تاکید نمود . در هر حال ، میتوان پیشنهاد کرد که ویروسهای HPAI و H5N1 در آینده ، از سیبری به دریای خزر و دریای سیاه منتقل شود .
بایستی توجه کرد که برخی از پرندگان در نواحی آلوده به ویروس HPAI آشیانه دارند . برخی از این نواحی شامل Ahai و Novosibirsk می باشند . پرندگان ساکن این نواحی برای استراحت در فصل زمستان به مناطقی در آفریقا و اروپا مهاجرت می کنند .
میزان خطر ابتلا به این بیماری ، به برخی عوامل مانند :
ü شناسایی گونه های مهاجر خاص که ویروس H5 را بدون هیچگونه عوارضی حمل می کنند .
ü شناسایی نواحی استراحت زمستانی پرندگان مهاجر .
ü شناسایی دقیق مسیر پرواز پرندگان .
ü شناسایی کامل مزارع پرورش طیور در این مسیر .
بستگی دارد .
با توجه به تحقیقات بعمل آمده ، مسیر پرواز پرندگان مهاجر از میان آسیای جنوب غربی و برخی از کشورهای مدیترانه ایی می گذرد . احتمال بروز این بیماری در مسیر یاد شده ، بسیار زیاد است . در این راه ، هند و بنگلادش که هیچ سابقه ایی در بروز این بیماری ندارند در خطر بالایی هستند .
بنگلادش با وسعت کمتری از هند و در عین حال پذیرا بودن تعداد بسیار زیادی اردک وحشی یکی از مستعدترین کشورها می باشد . علاوه بر آن ، کشورهایی که در مسیر مهاجرت پرندگان وحشی قرار دارند پتانسیل شدیدی را در بحالت آندمیک در آمدن ویروس H5N1 را دارند .
این در حالی است که مهاجرت بهاری سال 2006 میلادی ، ممکن است که سبب پخش HPAI و همچنین ویروس H5N1 در خلال اروپا شود .
آنفلوآنزای فوق حاد طیور ( HPAI ) ، زیر رده H5N1 از اواسط سال 2003 میلادی در طیور ، در آسیای جنوب شرقی شیوع یافته است . تا همین اواخر ، شیوع این ویروس تنها محدود به اندونزی ، ویتنام ، تایلند ، Lao PDR ، Combodia و چین بود . اما از جولای سال 2005 میلادی ، ویروس H5N1 در بخش های شمالی ، منجمله روسیه و قزاقستان شروع به گسترش کرد . در روسیه و قزاقستان ، این ویروس نخستین بار در پرندگان وحشی یافته شد .
شیوع آنفلوآنزای طیور در روسیه با ویروس مهلک H5N1 صورت گرفت . این شیوع به مرور زمان ، شش منطقه روسیه را آلوده کرد . پس از آن ، این ویروس چندین روستای مرزی کشور قزاقستان را نیز آلوده نمود .
مغولستان مرگ 90 پرنده مهاجر در دو ناحیه شمالی این کشور را در اوایل آگوست 2005 میلادی خبر داد . با انجام عملیات نمونه گیری از پرندگان مرده در این نواحی و سپس آزمایش این نمونه ها مشخص شد که ویروس H5N1 مسئول مرگ این 90 قطعه پرنده بوده است .
از ماه آوریل تا ژوئن سال 2005 میلادی ، بیش از شش هزار قطعه پرنده مهاجر بر اثر عفونت ناشی زا H5N1 در دریاچه Qinghai در استان Qinghai چین تلف شدند . این تلفات شامل انواع تلفات مانند :
ü قوهای Anser Indicus .
ü مرغهای نوروزی سر سیاه Larus Ichthyaetus .
ü قوهای سرقهوه ایی Larus Brancilhalus .
ü اردکهای قرمز Tadorha Ferruginea .
بودند .
بطور کلی در چین ( منطقه تبت ) مرگ 133 قطعه مرغ گوشتی بر اثر ویروس H5N1 گزارش شد .
نتیجه گیری :
شیوع آنفلوآنزای طیور ، در چند ماه اخیر نشان داد که ویروس فوف حاد H5N1 در یک منطقه باقی نخواهد ماند . این شیوع نشان داد که این ویروس هولناک میتواند از کانون جنوب شرق آسیا ، جایی که شیوع آنفلوآنزا در اواسط سال 2003 میلادی در آنجا آغاز شد به شمال و غرب آسیا ، مانند کشورهای روسیه و قزاقستان ، بنحوی دیگر قابل بررسی است . بنظر میرسد که ارتباط میان پرندگان اهلی و پرندگان آبزی وحشی ، بعنوان نخستین منبع آلودگی بایستی بررسی گردند . کاری که تعلل در انجام آن میتواند عواقب جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد .
پایان ...
منبع :
FAO AIDE , Avian Influenza Disease Emergency Special Issue .
منظر شنیدن نظرات ، پیشنهادات و انتقادات شما هستم :
تماس :
Alirezagaeeni2000@yahoo.com
www.ipiran.com/alirezagaeeni
رسیدن به هدف هیچ ارزشی نخواهد داشت مگر اینکه پیش از رسیدن به آن هدف های تازه تر و بزرگتری را برای خود در نظر گرفته باشید .
آنتونی رابینز