دریافت قیمتها در تلگرام

دریافت قیمتها در تلگرام

فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد

بورس جهانی شیکاگو

بورس جهانی شیکاگو

فید ماشین

طیوران ابزار

افرند توسکا

سیانس

 رعایت اصول بهداشتی در طیور گوشتی
رعایت اصول بهداشتی در طیور گوشتی از : آقای محمد زوارئی هدف از ایجاد مرغداری ، پرورش طیور سالم و عاری از هرگونه بیماری و در نتیجه بهره اقتصادی آن است . بیماری در طیور باعث ضرر مالی زیادی میشود و همچنین تغذیه نامناسب نیز بدتر از بیماری میباشد . هرچه قدر معلومات و تجربیات یک مرغدار بیشتر باشد و بتواند با متخصصین امور در کنترل بیماریها مشورت نماید موفقیت وی بیشتر خواهد بود . چند نکته مهم که میتواند در سلامت طیور موثر باشد در زیر عنوان میشود و در ضمن مرغدار باید این نکات را با مشورت دکتر دامپزشک و بستگی به منطقه فارم خود تنظیم نماید .  

۱ . خریداری جوجه

جوجه باید از مرغ مادر سالم که عاری از هرگونه بیماری باشد .

۲ . رعایت بهداشت

 رعایت بهداشت کامل و جلوگیری از ورود آلودگی به مرغداری که برای این منظور باید کلیه لوازم و ماشینالات قبل از ورود به مرغداری ضدعفونی شوند و ورود کلیه اشخاص متفرقه کنترل گردد .

۳ . برنامه واکسیناسیون

برنامه واکسیناسیون طبق دستور دکتر دامپزشک که بستگی به منطقه پرورش دارد ، که در استان گلستان  چهار نوبت   میباشد :

الف : واکسن نیوکاسل B۱ در سن ۸ الی ۱۰ روزگی

ب : واکسن گامبورو در سن ۱۲ الی ۱۴ روزگی

ج : واکسن نیوکاسل لاسوتا ۱۸ الی ۲۰ روزگی

د : واکسن گامبورو نوبت دوم در سن ۲۲ الی ۲۴ روزگی

۴ . تشخیص بیماری

 یک مرغدار با تجربه باید با کوچکترین تغییر وضعیت در گله متوجه بیماری شود . از جمله کاهش مصرف دان و آب و همینطور تلفات و صداهای تنفسی مثل سرفه و عطسه و غیره …  بطور مثال میزان تلفات در سه هفته اول نباید از ۲ درصد بیشتر باشد و از هفته سوم به بعد نباید از هفته ای ۱ در صد بیشتر باشد که تلفات بیشتر نشانه بیماری میباشد .

 ۵ . مراجعه نمودن به آزمایشگاه تشخیص بیماریهای طیور

بخصوص در مورد بیماری گامبورو که زمان دقیق این واکسن را تعیین میکند  و یا آنتی بیوگرام در مورد مصرف دارو ، و کلاً یک مرغدار باید برای اطمینان از وضعیت گله خود حتما با آزمایشگاه در ارتباط باشد .

۶ . از بین بردن تلفات در مرغداری

که باید کاملا سوزانده و یا دفن شود که این امر موجب کنترل بیماریها میگردد و اگر بطور صحیح انجام شود نتیجه مطلوب حاصل میگردد . بطور مثال

الف : دفن در چاه ، که برای این منظور چاهی به عمق حداقل دو متر که کاملا مسدود بوده و فقط دارای سوراخی که بتوان یک لاشه مرغ را در آن انداخت ، حفر نمود و بعد از انداختن تلفات در چاه مقداری آهک روی آن ریخته گردد .

ب : سوزاندن لاشه ، که اگر سوزاندن به طور صحیح انجام شود بهترین روش برای از بین بردن تلفات میباشد .

۷ . خالی نگه داشتن مرغداری

مرغداری باید بطور مرتب بعد از هر نوبت بارگیری گله بطور کامل تمیز و ضدعفونی گردد و حتما باید مدتی خالی بماند . سازمان دامپزشکی کشور بهترین زمان جوجه ریزی را ۱۵ روز بعد از تخلیه مرغداری از گله عنوان نموده است

دریافت روزانه قیمتها از طریق تلگرام