دریافت قیمتها در تلگرام

دریافت قیمتها در تلگرام

فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد

بورس جهانی شیکاگو

بورس جهانی شیکاگو

فید ماشین

طیوران ابزار

افرند توسکا

سیانس

 دستور العمل های بهداشتی برای واحد های مرغ مادر گوشتی
دستور العمل های بهداشتی برای واحد های مرغ مادر گوشتی  از : مهندس حمید رضا ضیایی
  ۱- محل مزرعه از سایر مزارع مرغداری و یا صنایع جنبی نظیر کشتارگاهها و کارخانجات تهیه پودر گوشت و خون و پر حدود ۱ الی ۲ کیلومتر فاصله داشته باشد.تهویه ها و ورودی های هوا از هم فاصله داشته باشند.
۲- محل مزرعه در کنار جاده اصلی نباشد و حد اقل ۵۰۰ متر از جاده اصلی فاصله داشته باشد.جنس کف و دیوارها طوری باشد که براحتی مورد شستشو و ضد عفونی قرار بگیرند .
۳- ساختمان مرغداری و یا سالن ها به گونه ای باشد که حیوانات اهلی و یا وحشی و پرندگان و یا سایر شکار کننده ها نتوانند وارد سالن بشوند .
۴- سعی شود که که کوره لاشه سوز در منتهی الیه واحد احداث شود.
   

۵- جهت وزش باد از سمت کوره لاشه سوز به سمت سالن ها نباشد.

۶- اگر سیستم مدیریت مزرعه به گونه ای است که از دو قسمت پرورش پولت و نگهداری مرغ های مادر استفاده میشود .بین این دو قسمت حد اقل ۵۰۰ متر فاصله وجود داشته باشد .

۷- به سیستم دفع فاضلاب توجه ویژه ای معطوف گردد.

۸- امکانات مربوط به آب تحت فشار در سالن ها موجود باشد .

۹- در صورت امکان قسمت اداری از قسمت فارم جدا گردد و مسیر عبور پرسنل اداری و تولیدی نیز مشخص گردد.

۱۰- در زمان حمل کود حتی الامکان سعی شود که حمل کود با کامیون های متفرقه انجام نگیرد و در هر بار ورود کامیون حمل کود به داخل مزرعه عملیات شستشو و ضد عفونی با دقت زیاد انجام شود .

۱۱- در زمان تخلیه طیور و یا حمل کود سایر مزارع مرغداری  اطراف را در جریان بگذارید و از آنها بخواهید که آنها نیز این کار را انجام دهند.

۱۲- بین تخلیه طیور از سالن و جوجه ریزی مجدد عملیات آماده سازی بدقت انجام شود.در دوره آماده سازی نظارت کامل بعمل آید که کلیه وسایل و تجهیزات و سالن ها و محوطه بدقت مورد شستشو و ضد عفونی قرار گیرند.

۱۳- برای مبارزه با موش و سایر جوندگان برنامه مبارزه دائمی داشته باشید .

۱۴- در زمانهای مناسب بر علیه حشرات سمپاشی انجام دهید .

۱۵- کلیه اقلام ورودی به فارم از نظر کیفیت مورد بازرسی قرار گیرند.در صورت نیاز، نمونه به آزمایشگاه ارسال گردد .

۱۶- حتی الامکان طوری برنامه ریزی گردد که گله یک سن در سالن ها ریخته شود.

۱۷- برنامه جوجه ریزی به گونه ای طراحی گردد که در زمان پرورش جوجه ها ،مرغ های بالغ از مزرعه و یا مزارع مجاور بارگیری نشوند .

۱۸- منبع تهیه گله مطمئن باشد و در زمان تهیه جوجه از سلامت گله مادر اطمینان لازم حاصل گردد.

۱۹- جوجه ها با وسیله حمل مناسب به مزرعه منتقل شوند.

۲۰- در ابتدای دوره پرورش شرایط سرما خوردن جوجه ها فراهم نشود.

۲۱- از اختلاط جوجه های دو سن در یک سالن پرهیز گردد.

۲۲- در دوره پرورش حذف و تلفات را زیر نظر داشته باشید .در صورت افزایش حذف و تلفات از میزان استاندارد اقدام لازم توسط مسئول بهداشت مزرعه  بعمل آید .

۲۳- یک فرد خاص جهت کنترل روزانه گله تعیین گردد.این فرد وظیفه دارد که هر روز به کلیه سالن ها سرکشی نموده و هر گونه نشانی و علامت غیر طبیعی در گله را به مسئول بهداشت مزرعه گزارش نماید .رفتار گله نظیر جمع شدن دور یکدیگر و همچنین باقی ماندن دان در دانخوری ها بدلیل کم اشتهایی و یا عصبی بودن طیور و نظایر آن باید به دقت مد نظر فرد مذکور باشد .

۲۴- کلیه آمار بطور دقیق ثبت گردد.مضافا اینکه هر گونه اتفاق جانبی نظیر وضعیت آب و هوا و یا قطعی برق … ثبت گردد.

۲۵- برنامه واکسیناسیون از مشاور بهداشت و یا مسئول بهداشت فارم اخذ شود و دائما تغییرات جدید با توجه به شرایط منطقه با نظر دکتر دامپزشک و اداره دامپزشکی منطقه در مزرعه اعمال گردد و برنامه واکسیناسیون همیشه به روز باشد .

۲۶-  واکسیناسیون طبق برنامه و بدون تاخیر انجام شود.در موارد خاص با مسئول بهداشت فارم مشورت گردد.

۲۷- از واکسن های مطمئن که مهلت اعتبار مصرف دارند استفاده شود.

۲۸- واکسن ها در شرایط ویژه بر طبق توصیه کارخانه سازنده نگهداری شوند.در صورتیکه به شرایط نگهداری واکسن مشکوک شدید آن را مورد مصرف قرار ندهید.

۲۹- در زمان حل کردن واکسن دقت کافی بعمل آید و حتما تکنسین و کارشناس مربوطه نظارت داشته باشند.هر گونه بی دقتی در امر تهیه واکسن موجب بروز خسارات جبران ناپذیر در آینده خواهد شد.

۳۰- مدیریت واکسن به گونه ای باشد که مطمئن شوید همه طیور از دز مناسب واکسن استفاده کرده اند .

۳۱- رآکسیون های بعد از واکسن را تحت نظر داشته باشید .

۳۲- کلیه طیور با دقت زیاد در مقابل بیماریهای موجود در منطقه واکسینه شوند .

۳۳- علایم بیماریهای مهم شایع در منطقه به کارگران آموزش داده شود.

۳۴- اهمیت واکسیناسیون و نحوه عمل هر واکسن به افراد عمل کننده آموزش داده شود.

۳۵- در زمان واکسیناسیون مشخصات واکسن کارخانه سازنده،  شماره سریال ، تاریخ خاتمه اعتبار واکسن ، نحوه مصرف واکسن و افراد عمل کننده ثبت گردد .

۳۶- برنامه نمونه گیری و ارسال نمونه ها به آزمایشگاه به طور منظم انجام شود .

۳۷- مدیر مزرعه باید در خارج از محیط مزرعه با سایر مدیران در تماس باشد و برنامه های لازم جهت کنترل و پیشگیری بیماریها در منطقه با همکاری سایر مدیران مزارع انجام شود .

۳۸- از نظر مشاورین با تجربه در امر مدیریت پرورش و تولید و بهداشت طیور بهره مند شوید و برنامه های آموزشی مستمر برای پرسنل برقرار نمائید .

۳۹- با مسئولین اداره طیور و دامپزشکی منطقه در تماس دائمی باشید و از اوضاع و احوال منطقه با خبر باشید .

۴۰- به هیچ وجه از دارو های فاسد که تاریخ مصرف آنها گذشته استفاده نکنید.

۴۱- مصرف دارو صرفا با تجویز مسئول بهداشت فارم انجام شود و از دادن دارو بدون نسخه پرهیز نمائید .

۴۲- حل کردن دارو حتما تحت نظارت تکنسین مربوطه انجام گیرد.

۴۳- در زمان دادن دارو ، حتما به تداخل داروئی توجه گردد و منع مصرف تولیدات نظیر تخم مرغ و گوشت و همچنین به دوره ای که از تخم مرغ ها نباید برای جوجه کشی استفاده شود نیز باید توجه نمائید. 

۴۴- در دوره تولید علاوه بر میزان حذف و تلفات میزان تولید نیز باید مد نظر قرار گیرد. هر گونه کاهش تولید مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد.علاوه بر نظارت بر روی تولید از نظر کمی از نظر کیفی نیز تولید تخم مرغ ها تحت کنترل قرار گیرد  که تخم مرغ ها از شکل و ضخامت پوسته و رنگ مناسب برخوردار هستند یا نه ؟

۴۵- از تردد پرسنل متفرقه به داخل فارم جلوگیری بعمل آید .

۴۶- طوری برنامه ریزی گردد که جابجایی و انتقال افراد در داخل مزرعه به حد اقل برسد.

۴۷- مسیر های رفت و برگشت پرسنل در داخل مزرعه تعیین گردد و به پرسنل آموزش لازم داده شود که در مسیر های تعیین شده حرکت نمایند.

۴۸- حتی الامکان از تردد های غیر ضروری جلو گیری بعمل آید.

۴۹- حتی الامکان مسیر های رفت و برگشت پرسنل هر ۱۵ روز یک بار آهک پاشی شود.

۵۰- پرسنل قبل از ورود به محوطه سالن ها بطور کامل دوش گرفته و لباس خود را نیز بطور کامل تعویض نمایند.

۵۱- برای قسمت های مختلف از رنگهای مختلف لباس چکمه و یا دمپایی استفاده شود .

۵۲- برای حضور اضطراری کارگران یک قسمت در قسمت دیگر برنامه ویژه ای تدوین و ابلاغ نمائید( مانند کشیک برق که مجبور به سرکشی واحد های مختلف میشود).

۵۳- اگر بر حسب ضرورت نیاز به بازدید پرسنل از سایر واحد ها بود .قرنطینه قبل و بعد از بازدید حتما رعایت گردد.

۵۴- به پرسنل مزرعه آموزش های لازم داده شود که به هیچ وجه با سایر مرغداری ها ارتباط نداشته باشند .همچنین پرسنل هر گونه ارتباط خود را با کارگران شاغل در سایر مرغداری ها قطع کنند.در همین رابطه پرسنل تفهیم گردند که هر گونه خسارتی که در آینده متوجه فارم بشود به نوعی با وضعیت معیشتی آنان گره خواهد خورد.

۵۵- پرسنل هیچگونه طیوری را در منزل خود نگهداری نکنند

۵۶- البسه پرسنل بصورت هفتگی مورد شستشو و ضد عفونی و اتو قرار گیرد.

۵۷- حتی الامکان از سیستم قرنطینه ای دوبل   Double Filter   استفاده شود(تعویض لباس و کفش در قسمت ورودی فارم و دوش گرفتن و تعویض لباس کامل در قسمت ورودی محوطه سالن ها ).

۵۸- امکان شستشوی دست و صورت در هر منطقه ای که کارگران کار میکنند وجود داشته باشد .

۵۹- قبل از شروع به کار ،حتما دست ها با صابون شسته شده و با مایع ضد عفونی رقیق شده نظیر ساولن ضد عفونی شوند .

۶۰- محل سکونت پرسنل به گونه ای باشد که در صورت نیاز در هر زمان از شب و روز امکان دسترسی به آنها وجود داشته باشد .

۶۱- چند دست لباس کامل برای بازدید کننده های ضروری در مزرعه موجود باشد .

۶۲- دفتری جهت امضاء کلیه بازدید کنندگان تهیه نمائید.مشخصات کامل بازدید کننده ها، منظور از بازدید ،تاریخ و ساعت بازدید و پیشنهادات آنها را در دفتر بازدید ثبت نمائید .

۶۳- پس از هر بازدید لباس های افراد بازدید کننده شستشو و ضد عفونی و اتو شده و در یک پلاستیک قرار گیرند که برای بازدید های بعدی مورد استفاده قرار گیرند .

۶۴- از ورود هر گونه کامیون و یا  خودرو های متفرقه به داخل فارم جلوگیری گردد .

۶۵- قسمت ویژه ای جهت شستشو و ضد عفونی کامیون ها در نظر گرفته شود که در صورت نیاز کامیون ها پس از انجام شستشو و ضد عفونی  وارد محوطه مزرعه شوند.این قسمت حتی الامکان به سالن ها نزدیک نباشد.

۶۶- ورود هر گونه وسیله نقلیه به داخل فارم صرفا با مجوز مدیر مزرعه امکان پذیر باشد.

۶۷- در زمان ورود کامیون به داخل مزرعه ،راننده و یا کمک راننده از کامیون پیاده نشوند.

۶۸- تلفات در اسرع وقت از سالن خارج شود.

۶۹- در صورت مشاهده تلفات غیر عادی در هر زمان از شب و روز مسئولین مربوطه در جریان امر قرار گیرند.

۷۰- در فاصله کمی دور تر از سالن ها ،سکوی تلفات ساخته شود و بر روی سکو یک حفاظ قرار گیرد که حیوانات دیگر به تلفات دسترسی نداشته باشند.

۷۱- تلفات جمع آوری شده در پلاستیک در بسته قرار گیرد و به قسمت سکوی تلفات منتقل شود .

۷۲- وسیله حمل تلفات به سمت سالن ها نزدیک نشود و از فاصله دور تر ، تلفات به وسیله حمل منتقل شود .

۷۳- وسیله حمل تلفات ، بطور روزانه در آغاز و پایان کار مورد شستشو و ضد عفونی قرار گیرد .

۷۴- مسیر حمل تلفات به گونه ای در نظر گرفته شود که در مجاورت سالن ها نباشد .

۷۵- حتی الامکان کلیه تلفات کالبد گشایی شوند و گزارشات کالبد گشایی بایگانی شوند.

۷۶- کلیه تلفات در کوره لاشه سوز سوزانده شوند.

۷۷- حوضچه های ضد عفونی بصورت هفتگی مورد تعویض قرار گیرند.روزانه نیز مقداری آب و ماده ضد عفونی به حوضچه ها اضافه شود تا سطح آب و ماده ضد عفونی در طول هفته ثابت بماند .

۷۸- چاله های ضد عفونی بصورت روزانه مورد تعویض قرار گیرند.

۷۹- کلیه وسایل ورودی به مزرعه ضد عفونی( دود داده ) شوند.

۸۰- اگر وسایل ورودی به مزرعه قابل شستشو میباشد عملیات شستشو نیز انجام شود .

۸۱- پوشال بستر به موقع شارژ گردد.

۸۲- بستر کلوخه شده یا خیس ، در اسرع وقت از سالن خارج گردد و پوشال تازه جایگزین شود .

۸۳- پوشال یا کلش تله ها ، حد اکثر هر ۳ هفته یک بار بطور کامل مورد تعویض قرار گیرد.علاوه بر این کارگران دقت نمایند که هر لانه ای که در هر زمان احتیاج به تعویض و یا شارژ داشت این کار را انجام دهند.

۸۴- از دان اضافه سایر واحد ها به هیچ وجه استفاده نشود .

۸۵- در صورتیکه دان بصورت گونی وارد سالن میشود یک سکوی سیمانی برای آن در نظر گرفته شود .

۸۶- ماندگاری دان در داخل واحد از یک هفته بیشتر نباشد.بنابر این دان به صورت هفتگی سفارش داده شود و سعی شود که دان بصورت تازه مصرف شود.

۸۷- قبل از دستور تخلیه دان ، حتما از کیفیت آن آگاهی یابید .

۸۸- در صورت امکان از نمونه دان آزمایش میکروبیولوژیکی بعمل آید .

۸۹- سیلو و لوله های انتقال دان هر ۴ هفته یک بار مورد بازرسی بهداشتی قرار گیرند.ضمنا هر زمان که به کیفیت و بوی دان مشکوک شدید نیز این کار را انجام دهید.تغییر در اندازه مواد را نیز مد نظر قرار بدهید.

۹۰- حمل و ذخیره دان از دسترسی موش و سایر جوندگان و حیوانات و پرندگان به دور باشد.

۹۱- هر گونه تغییر در فرم دان و مواد اولیه به اطلاع مسئولین تولید و بهداشت مزرعه برسد .

۹۲- آب تازه و سالم با استاندارد نوشیدن انسان در اختیار طیور قرار گیرد .

۹۳- مدیریت دوره تولید به گونه ای باشد که آلودگی تخم مرغ با مدفوع به حد اقل برسد .

۹۴- تخم مرغ ها حداقل در ۵ نوبت جمع آوری شوند.

۹۵- تخم مرغ ها در محل تمیز نگهداری و انبار شوند و از دسترس موش و سایر حیوانات بدور باشند .

۹۶- در محل نگهداری تخم مرغ ها گرد و غبار وجود نداشته باشد.

۹۷- برنامه سرد کردن تخم مرغ ها بعد از جمع آوری تخم مرغ اجرا شود. این برنامه باید به گونه ای باشد که به مرور دمای تخم مرغ به حدود ۲۲ الی ۲۵ درجه سانتیگراد برسد.از سرد کردن ناگهانی تخم مرغ اجتناب شود .

۹۸- دمای مناسب نگهداری تخم مرغ ۱۶ الی ۱۸ درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی ۶۰ الی ۷۰ درصد میباشد.

۹۹- حتی الامکان محل درجه بندی تخم مرغ ها از سالن فاصله داشته باشد و پس از هر نوبت جمع آوری تخم مرغ ها به اتاق گرید که کمی از سالن ها فاصله دارد منتقل شود و در صورت امکان از کارگرانی که در امر درجه بندی تخم مرغ مهارت دارند استفاده شود.

۱۰۰- شرایط اتاق گرید همانند شرایط نگهداری تخم مرغ باشد.مراقب باشید که اپراتور گرید تخم مرغ جهت راحتی خود ، اتاق گرید را بیش از حد گرم یا سرد نکند .بویژه در زمستان ها این امر کاملا مشهود است که اپراتور مربوطه دمای اتاق گرید را تا ۳۰ درجه سانتیگراد هم بالا میبرد.

۱۰۱- به منظور تمیز کردن تخم مرغ ها به هیچ وجه از سمباده استفاده نشود چون موجب آسیب رساندن به کوتیکول خواهد شد.برای تمیز کردن تخم مرغ ها از وسیله ای نوک تیز شبیه چاقو میتوان استفاده کرد.معمولا کارگران از تکه های شکسته تیغ اره استفاده میکنند.در حقیقت کارگران گرید هر کدام با توجه به وضعیت دستشان یک تیغه سفارشی دارند.

۱۰۲- در برنامه ریزی جهت جمع آوری و ارسال تخم مرغ به کارخانه جوجه کشی به گونه ای عمل شود که تخم مرغ کمترین دستکاری را داشته باشد .

۱۰۳- از شستشوی تخم مرغ ها اکیدا خودداری گردد .

۱۰۴- برنامه مدیریتی به گونه ای باشد که تخم مرغ ها کمترین شکستگی را داشته باشند.در همین ارتباط لازم است که ضخامت پوسته دائما تحت کنترل باشد .گرفتن ضخامت پوسته در هر ماه از ضروریات میباشد.برای این کار ماهیانه حدود ۲۰ عدد تخم مرغ بطور تصادفی انتخاب و ضخامت آنها در سه منطقه سر – ته – وسط ،توسط میکرومتر اندازه گیری شده و میانگین ضخامت پوسته ثبت شود.برای هر تخم مرغ میانگین ثبت شود و در پایان ،میانگین ضخامت پوسته کلیه تخم مرغ های انتخابی معین گردد.بهترین ضخامت پوسته برای تخم مرغ ۳۱ /. الی ۳۳/. میلیمتر میباشد.در صورت نازک شدن پوسته با متخصص تغذیه طیور مشاوره گردد.

۱۰۵- تخم مرغ های ضایع شده و غیر قابل مصرف در کیسه های در بسته و با شرایط تلفات تحویل و معدوم شوند .

۱۰۶- برای حمل تخم مرغ از شانه و کارتن مناسب و دود داده شده استفاده گردد.

۱۰۷- در صورتیکه از شانه های پلاستیکی استفاده میشود دقت نمایید که شانه ها بعد از شستشو و ضد عفونی حتما خشک شوند.عمل خشک کردن شانه ها اگر در یک اتاق توسط پنکه انجام شود بهتر است. 

۱۰۸- تخم مرغ ها در شرایط دمایی و رطوبتی توصیه شده نگهداری و حمل و نقل شوند .

۱۰۹- فاصله بین تولید و خواباندن تخم مرغ های قابل جوجه کشی۴ روز در نظر گرفته شود.

۱۱۰- تخم مرغ ها در زمان ارسال به کارخانه جوجه کشی در گروه های سالم و تک لک و به تفکیک سالن و گله ارسال گردند.در صورت امکان جهت پرهیز از اشتباهات از شانه های رنگی استفاده کنید .


  

 

 

      منبع : شبکه اطلاع مرغداری